Overig BMW

Geplaatst op mei 15th, 2018

0

Het rijbewijs halen, wat komt er allemaal bij kijken?

Bij het halen van je autorijbewijs komen veel dingen kijken. Zo is het belangrijk om op tijd te beginnen met het leren voor je theorie examen. Daarnaast is het ook zaak dat er voortgang wordt geboekt in het praktijk gedeelte. En last but not least, het is natuurlijk erg belangrijk dat je genoeg geld hebt gespaard voor het bekostigen van je rijbewijs. Maar hoe pak ik dit aan en waar moet ik nu rekening mee houden?

 

1: Theorie plannen

Het is belangrijk dat je je theorie examen op tijd haalt. Wanneer je je theorie examen nog niet hebt behaald, mag er ook geen praktijk examen worden afgelegd. Let er dus op dat je je theorie examen ver van te voren inplant. Het zou zonde zijn als je zou moeten wachten met je praktijk examen omdat je je theorie nog niet hebt behaald.

Tip: Let er ook op dat je het theorie examen niet te vroeg plant. Deze is namelijk één jaar geldig vanaf het behalen van het examen. Plan beide examens ongeveer binnen één kwartaal om goed uit te komen qua planning.

 

2: Rijscholen vergelijken

Iedereen wilt graag waar voor zijn geld. Het is daarom van belang om de prijs-kwaliteitverhouding goed te vergelijken tussen verschillende rijscholen. Let hierbij goed op het slagingspercentage. Hoe hoger het slagingspercentage, hoe hoger het aantal leerlingen die het praktijkexamen halen. Dit geeft aan dat het waarschijnlijk een goede rijschool (anders zouden de leerlingen niet slagen voor het praktijkexamen).

Tip: goedkoop is vaak duurkoop! Ga dus niet altijd voor de goedkoopste rijschool

 

3: Het kostenplaatje van een rijbewijs

Je autorijbewijs halen is niet goedkoop. Zo kost een rijles doorgaans rond de €50. Ga er vanuit dat de gemiddelde persoon zo’n 40 lessen nodig heeft. Tel daarbij de kosten voor het theorie- en praktijkexamen als ook de tussentijdse toets en het leermateriaal voor je theorie. Wanneer je alles bij elkaar optelt kom je al snel op een bedrag uit tussen de €2.000 – €2.500. Een rijbewijs of rijles als cadeau geven is dus vaak een leuke optie. Kijk opa en oma even lief aan of maak afspraken met je ouders (bijvoorbeeld niet roken tot je 30e) om zo sponsoren te vinden voor je rijbewijs.

 

4: Zelfvertrouwen

Het is belangrijk dat je zelfvertrouwen hebt en dit ook uitstraalt. Dit geven je passagiers ook een veilig gevoel in de auto. Zelfvertrouwen krijg je wanneer je het gevoel hebt dat je de controle hebt over de auto. Wees tevens niet bang om fouten te maken. Iedereen maakt fouten, zelfs de examinator die naast je zit tijdens het praktijk examen. Kortom, blijf positief en optimistisch als er iets fout gaat!

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑